Wandeltips koffie to go Veendam bed en breakfast

6 mooie Wandeltips het gehele jaar door met de leukste koffie stops

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest! En in het mooie Groningse landschap kom je tijdens één van deze zes wandelroutes helemaal tot rust en ontdek je de provincie. Geniet je tijdens een pauze van een lekker kopje koffie met wat lekkers. Deze wandeltips liggen op korte afstand van bed en breakfast Studio Raif in Veendam.

  1. Luisterroute door de stad Groningen. Deze kunstroute brengt je langs verschillende plekken in het zuiden van de stad. De plekken vertellen iets over de geschiedenis van Groningen. Bij de locaties kun je luisteren naar soundscapes, gedichten en muziekfragmeten. Zo komt het verleden weer helemaal tot leven. Tip: Neem een pauze of sluit af bij Brasserie Harkema.
  2. Groningen heeft diverse leuke hofjes die je allemaal kunt bezoeken tijdens een wandeling door de stad. Vroeger boden de Groningse hofjes gratis onderdak aan de armen, weduwes en zieken. Nu wonen er stadjers en vindt je een oase van rust in de binnenstad. Deze wandeling vind je hier. Neem tijdens je wandeling een pauze bij ‘Coffee Break’ of ga voor een coffee to go!
  3. In Noordpolderzijl kun je heerlijk je hoofd helemaal leeg maken. Geniet van het wad, de dijk en de kleinste open zeehaven van Nederland. In de verte kun je zelfs Schiermonnikoog, Rottumeroog, Rottumerplaat en Borkum zien. Wandel zo ver je maar wilt en geniet van een lekker kopje koffie met Grunneger Kouk in Cafe ‘t Zielhoes in Usquert.
  4. Wandel door een bos vol verrassingen in Slochteren! Achter landgoed Fraelemaborg in Slochteren bevindt zich een heel bijzonder bos die elk seizoen mooi is voor jong en oud met bijzondere stops op prachtige plekjes! Geniet na een wandeling van wat lekkers bij Restaurant de Boerderij Fraeylemaborg. 
  5. Wandel door een weids moeraslandschap in de Onlanden en spot de vogels en geniet van de natuur met op de achtergrond de prachtige stad Groningen. Tip: beklim de 25 meter hoge uitkijktoren van waaruit je een nog mooier uitzicht hebt en drink daarna een kopje koffie of eet een ijsje bij de Onlanderij.
  6. Bij ´t Roegwold kun je over een prachtige houten vlonderpad van 750 meter lang lopen. Het pad loopt dwars door het moeras van ´t Roegwold. Je hoeft je oren maar te spitsen en je hoort de mooiste vogelgeluiden. Verrekijker om de nek, picknickkleed in de hand en genieten maar! Neem dus lekker je eigen koffie to go mee vanuit de bed en breakfaast:) 

Meer mooie wandelroutes in Groningen vind je via deze link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *