Borgerswold Veendam Studio Raif B&B

Ga op avontuur in Borgerswold

Mijn favoriete plekje in Veendam het gehele jaar door is toch wel Borgerswold. Borgerswold is al jaren een begrip in Veendam. Ook tijdens jouw verblijf in Bed en Breakfast Studio Raif kun je je hier goed vermaken. Hoe? Ik deel je graag mijn favoriete plekjes!

Veenjagerspad
Borgerswold is niet alleen een leuke plek voor watersporters, ook met de benenwagen, mountainbike of stadsfiets is hier van alles te ontdekken. Borgerswold is een park met een oppervlakte van 450 hectare. Hier kun je onder andere het Veenjagerspad lopen, deze staat aangegeven vanaf de kinderboerderij, wat ook een enorme hit is voor de kleinste kids. Daarnaast kun je ook één van de vele aangegeven wandelroutes lopen en zelf de mooiste plekjes ontdekken zoals de tuintjes en prachtige bruggetjes.

Mountainbiken
Daarnaast kun je op onze mountainbikes de meer dan 24 kilometer lange mountainbikeroute ontdekken. Deze lange route is ontstaan door de vele bochten in het park zelf en de langere rechte stukken over de Langeleegte en Langebosch/Wildervank. Je kunt de route ook inkorten tot een super technische, smalle en uitdagende route van ongeveer 19 kilometer voor de gevorderde mountainbiker. Er zijn leuke smalle paadjes en je komt verrassende hoogteverschillen tegen. Af en toe is de route zelfs spectaculair te noemen, zoals de steile afdaling aan de noordkant (wel een spannende voor de beginnende mountainbiker zoals ik) van de route bij de vuilstort of de afdaling waar je met hoge snelheid door een sloot rijdt (ook een spannende voor mij ;)).

Vissen
Onspan jij heerlijk van een middagje vissen, ook dan ben je in Borgerswold op de juiste plek. Er zijn diverse spots voor vissers om te vissen verspreidt over het hele park. Ontdek jij waar ze het beste bijten?

Ruiters
In Borgerswold bevind zich Manege Lipizza. Zo kunnen de paardenliefhebbers genieten van de tientallen ruiterpaden waar je heerlijk
met je pony of paard door het bos, water of over het land kan rijden en daarbij optimaal kan genieten van de mooie natuur van Borgerswold.

Zwemmers & Schaatsers
Wanneer de temperaturen stijgen en je op zoek bent naar verkoeling is Borgerswold ook de ideale plek voor jong en oud. Met een heerlijk strandje, lekker water en een mooi groot grasveld kun je er zo een hele zomerdag vertoeven. En als je geluk hebt drijft er ook een heel waterspeelpark voor kids! En vergeet wanneer de temperaturen dalen niet je schaatsen mee te nemen, want ook dat kan dan in Veendam!

Watersporten
Maar dat zijn nog niet alle watersporten die je kunt beoefenen. Want Borgerwold heeft zelfs een waterskibaan! Je kunt er waterskiën, kneeboarden of het razend populaire wakeboarden. Of je het al vaker hebt gedaan of nog nooit, ze helpen je graag in Veendam!

Nou genoeg redenen om eens een kijkje te nemen in het prachtige Borgerswold tijdens jouw verblijf bij B&B Studio Raif!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *