Al zo’n twee jaar ben ik eigenaar van Bed en Breakfast Studio Raif in Veendam. Vaak krijg ik de vraag hoe ziet zo´n dag als eigenaar er eigenlijk uit? Ik neem je graag mee in mijn dag wanneer we vertrekkende en aankomende gasten hebben in de bed en breakfast in Veendam.
Afhankelijk van het tijdstip waarop de gasten willen ontbijten sta ik op. Meestal sta ik een uurtje eerder op dan het tijdstip waarop ze willen ontbijten. Ik start met mezelf fris en fruitig te maken voor de dag en drink daarna vaak even een theetje en check of er nog boekingen en of mailtjes binnen zijn gekomen. Een half uurtje voordat de gasten willen ontbijten begin ik met het maken van het ontbijtje. De oven gaat aan met daarin de pasta del nata en de broodjes en in de airfryer bak ik de croissants. Hierdoor ruikt het bij het opstaan van de gasten al lekker naar ontbijt! Daarnaast pers ik de jus d´orange vers en snijd ik het fruit in stukjes. De verschillende belegsoorten leg ik klaar en ik kook of bak een eitje. Het geheel wordt afgemaakt met een kopje koffie of thee en dit breng ik vervolgens bij de gasten op de kamer.
Vaak ga ik tijdens het ontbijt van de gasten ook zelf ontbijten of vouw ik alvast de was op. Als de gasten uitgegeten zijn en ik ze gedag heb gezegd als ze uit zijn gecheckt begint het echte werk. Ik kijk altijd eerst even of de gasten niks zijn vergeten, want dan kan ik het nog snel naar ze toe brengen en daarna of er een berichtje in het gastenboek is geschreven. Vervolgens haal ik het bed af en gaat dit in de wasmachine samen met de handdoeken. Zodra die aanstaat begin ik met het schoonmaken van de badkamer en slaapkamer, wordt het bed weer opgemaakt, de welkomstdrankjes en koffie aangevuld en de kamer weer gereed gemaakt voor de volgende gasten. Wanneer de kamer klaar is leg ik de welkomstnootjes klaar, spuit ik nog een lekker huisparfum geurtje en is de kamer klaar voor de volgende gasten. Vervolgens zorg ik ervoor dat de entree en de trap ook schoon zijn voor de komst van de gasten. Daarna ga ik het ontbijt opruimen en geniet ik soms zelf nog even van een pasta del nata als die een keertje overblijft en een lekkere cappuccino met een smaakje natuurlijk;). Na dat ook het ontbijt in de vaatwasser zit begin ik met de administratie. Wanneer gasten uitchecken maak ik de factuur in orde en stuur ik eventueel nog een betaalverzoekje. Wanneer dit allemaal gedaan is check ik wanneer de volgende gasten komen en ga ik indien nodig naar de supermakt voor boodschappen voor het ontbijt.
Daarna is het tijd voor de lunch en soms nog een wandelingetje als daar tijd voor is. Na de lunch is het vaak wisselend wat ik ga doen. Soms ga ik in de tuin aan de slag, soms maak ik content voor de socials of ga ik op inkoop wanneer er dingen voor de bed en breakfast nodig zijn. Maar meestal rond 16:00 uur sta ik achter de strijkplank om het beddengoed te strijken zodat dit de volgende dag weer netjes op het bed kan. De gasten kunnen vanaf 16:00 uur inchecken dus ik doe nog een laatste check voor ze komen, als dit in de avond is zet ik vaak even het nachtlampje aan, voor wat extra sfeer op de kamer. En zodra het beddengoed gestreken is en de gasten ingecheckt zijn in het tijd om even te relaxen!
Heb jij nog vragen over mijn dag? Stel deze dan gerust in een reactie hieronder!