Wandelinspiratie rondom Veendam

Veendam is omgeven door een prachtig landschap van groene velden, uitgestrekte bossen en schilderachtige waterwegen. Voor wandelliefhebbers biedt deze regio een scala aan adembenemende wandelroutes die je meenemen door de natuurlijke schoonheid van het Groningse platteland. Hier zijn enkele suggesties voor wandelroutes rondom Veendam voor tijdens jouw verblijf aan B&B Studio Raif.

 1. Pronkjewailpad van Veendam naar Stadskanaal
  Het Pronkjewailpad is een avontuurlijke langeafstandswandelpad langs en door de pronkjuwelen van Groningen. De Zuidroute voert u door uitgestrekte polders en kleinschalig coulissenlandschap, langs rechte kanalen en kronkelende riviertjes en door vriendelijke dorpjes en betoverende bossen. 
  In elk dorp staat de deur voor u open, zodat u daar een stempel kunt halen voor op uw stempelkaart. Van huiskamercafés en bakkers tot musea en tuinen. Deze Pronkjewailposten laten u kennismaken met het échte Groningen: Gastvrij Groningen.
 2. Wold en Wotter wandeling
  De Wold en Wotter wandeling is een mooie wandeling van 5 kilometer door park Borgerswold. Je vind de route via deze link.
 3. Pieterpad
  Ondanks dat het Pieterpad niet door Veendam loopt, kun je de etapes wel eenvoudig vanuit Veendam bereiken. Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland. Het pad voert je van Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en slingert daarbij door een groot aantal verschillende landschappen, afwisselende natuur en gebieden met een uiteenlopende cultuurhistorie. Er is geen bijzondere wandelconditie voor nodig. De route is verdeeld in 26 etappes die gemiddeld tussen de 15 en 22 kilometer lang zijn en die beginnen en eindigen op plaatsen die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Vanaf de B&B Ben je in een half uurtje in Groningen voor de etappe Groningen-Zuidlaren. Maar ook Zuidlaren is in een half uurtje te bereiken voor de etappe Zuidlaren-Rolde en als je naar Rolde rijdt kun je ook de etappe Rolde-Schoonloo wandelen. Mocht eigen vervoer lastig zijn dan kijken we graag met je mee naar een passende oplossing.
 4. Wandelen langs de Hunze: De Hunze, een prachtige rivier die door Groningen stroomt, biedt een aantal fantastische wandelmogelijkheden. Begin je wandeling in Veendam en volg de rivier stroomopwaarts, terwijl je geniet van het rustgevende geluid van kabbelend water en het uitzicht op weidse uiterwaarden. Onderweg kom je langs oude boerderijen, schilderachtige bruggetjes en misschien zelfs een paar gezellige cafeetjes waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje.
 5. Groot Frieslandpad
  Het Groot Frieslandpad doorkruist in 362 kilometer de provincies Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. De wandelroute begint in Bergen aan Zee aan de Noordzee, loopt door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken, steekt het IJsselmeer over en eindigt in het Duitse plaatsje Leer. Al wandelend keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden. Vanuit de B&B kun je al een aantal etappes wandelen, zoals Veendam – Oude Pekela en Annen – Veendam.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door de bossen, een culturele verkenningstocht langs historische plekken of een schilderachtige wandeling langs de rivier, de wandelroutes rondom Veendam bieden voor elk wat wils. Dus vergeet je wandelschoenen niet in te pakken en ga op pad om de natuurlijke schoonheid van deze charmante regio te verkennen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *