Groningen B&b Studio Raif

7 must sees die jij niet mag missen tijdens jouw bezoekje aan de stad Groningen! 

Omdat je vanuit de Bed en Breakfast in 30 minuten al in Groningen bent, mogen een aantal leuke tips voor in mijn favo stad niet ontbreken! Ik deel graag zeven van mijn mooiste plekjes in Groningen met je in deze blog.

 1. Wandel door de hofjes
  Ik schreef er al eerder een blog over, maar de schattige hofjes die door de hele stad verspreidt liggen zijn een echte must see. Een oase van rust midden in de drukte van de stad, uniek toch?!
 1. Bezoek het Groninger Museum
  Met heel veel leuke en unieke tentoonstellingen is er in het Groninger Museum altijd wel wat te beleven! Bekijk nu alvast naar welke tentoonstelling jij wil en boek je verblijf bij B&B Studio Raif in Veendam.
 1. Geniet van het uitzicht op het dakterras van het Forum
  Het mooiste uitzicht heb je de gehele dag over de stad op het dak van het Forum. Zo ver je kunt kijken zie je de prachtige stad en de omgeving. En één voordeel, je hoeft niet te lopen, want er zijn roltrappen en liften. Tip: breng een bezoekje vlak voor zonsondergang en geniet daarna van een hapje en drankje in het restaurant de Nok, Groningen op zijn mooist! 
 2. Stationshal
  De statige stationshal van het Hoofdstation is toch wel een van de mooiste stationsgebouwen van Nederland! Vergeet tijdens een bezoek vooral niet omhoog te kijken naar de indrukwekkende tegeltableaus van de Groningse kunstenaar F.H. Bach. En spits ook je oren en hoor hoe de voetstappen verloren gaan. Wist je dat de stationshal ook we de kathedraal van het gevleugelde wiel wordt genoemd?
 3. Prinsentuin
  Ook weer zo´n (gratis) oase van rust met prachtige bloemen. Met uitzicht op ´D Olle Grieze (ook wel de Martinitoren) een uniek plekje in Groningen. Wandel door de tuinen, lees op een bakje of geniet van een kopje thee in de theeschenkerij. Ieder jaar wordt hier het festivals dichters in de Prinsentuin georganiseerd. 
 1. Hoge en Lage der Aa.
  Dit is toch wel ons favoriete plekje in de stad, omdat we hier voordat we naar Veendam gingen, gewoond hebben. Geniet met een lekker kopje koffie to go op een bankje van het schilderachtige uitzicht de oude pakhuizen en prachtige boten.
 2. Mijn favoriete winkelstraat van Groningen, de Oosterstraat. Deze straat mag je tijdens jouw verblijf aan de stad Groningen niet overslaan. Met de prachtige synagoge in het begin van de straat en de onwijs leuke boutiekjes en restaurantjes is deze straat zeker een bezoekje waard!

Tip: wil je de stad bezoeken vanuit de B&B? Ga dan lekker met de trein. Het station van Veendam ligt op loopafstand en de trein gaat ieder half uur. Ga je liever met de auto? Parkeer dan (gratis) bij de Ikea en wandel zo de stad in! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *