Tint House Studio Raif Eext omgeving

Vier jij dit jaar vakantie in Nederland?

Wil jij dit jaar mogelijk met je gezin vakantie vieren in Nederland? Lees in deze blog waarom je Nederland dit jaar moet verkiezen voor een buitenlandse vakantie.

Wanneer de vakanties geboekt worden, staat Nederland niet altijd in de top drie van favoriete bestemmingen. Dat is zonde, want met de warme zomers in Nederland, is Nederland ook een zeer geschikt vakantieland!

Prachtige landschappen
Nederland staat bij buitenlandse vakantiegangers, bekend om zijn pittoreske landschappen met uitgestrekte weilanden, kleurrijke bloemenvelden, windmolens en schilderachtige waterwegen. Of je nu wilt wandelen in de natuur, fietsen langs schilderachtige plekken of suppen door de grachten, Nederland biedt diverse mogelijkheden om van de natuur te genieten. En vanuit Tiny House Studio Raif in Eext loop je zo de bossen in, maar ben je ook binnen no time in de steden Assen en Groningen!

Cultuur en geschiedenis
Nederland heeft een hele rijke cultuur en geschiedenis, met historische steden zoals Assen en Groningen met haar prachtige architectuur, musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden. Dicht bij het Tiny House vind je ook het Drents Museum, waar je een schat aan informatie kunt vinden over de geschiedenis van Drenthe. En daarnaast natuurlijk de Hunebedden waarvan er zich maar liefst 53 in Drenthe bevinden. De grootste kun je spotten in het Hunebedcentrum in Borger. Maar ook Herinneringskamp Westerbork kun je bereiken vanaf het Tiny House. Hier leer je alles over de geschiedenis en het lot van de mensen die er gevangen zaten.

Gastvrijheid
Nederlanders staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Tijdens je vakantie kun je genieten van de lokale cultuur, die per stad en provincie verschilt en gemakkelijk contact maken met de lokals , want je spreekt dezelfde taal! Wist je dat Drentenaren bekend staan om hun vriendelijkheid en behulpzaamheid? Nieuwsgierig naar de gastvrijheid en de lokale lekkernijen? Bestel dan een Drentse Turf bij de lokale bakker of Drentse heideschapenkaas. Dan proef je de smaak van Drenthe! Drenthe organiseert ook regelmatig lokale evenementen en festivals, waarbij bezoekers van harte welkom zijn. Of het nu gaat om een cultureel festival, een muziekoptreden of een lokale markt, deze evenementen bieden de mogelijkheid om de lokale gemeenschap te ontmoeten, nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van de gastvrije sfeer.

Fietscultuur
Nederland is beroemd om zijn fietscultuur en uitgebreide fietspadennetwerk. Het huren van een fiets en het verkennen van de omgeving is een populaire activiteit en ook nabij het Tiny House mogelijk. Het is een geweldige manier om ons land op je eigen tempo te verkennen en van de prachtige landschappen te genieten. Je kunt ook je eigen fietsen meenemen tijdens je verblijf en ze stallen in het schuurtje naast het Tiny House!

Eten wat je al kent
Voordeel aan in Nederland uit eten gaan tijdens je vakantie, is dat je vaak al weet wat je besteld en door de taal- en cultuurbarrière niet voor verrassingen komt te staan. En laten we eerlijk zijn, een vakantie zonder pannenkoeken kan toch helemaal niet? En gelukkig vind je in Nederland ook een scala aan internationale keukens, variërend van Aziatisch tot Mediterraan.

Weinig reistijd
Op vakantie gaan in Nederland scheelt ook behoorlijk in reistijd en -kosten. Daarnaast is het openbaar vervoer in Nederland en rondom het Tiny House goed geregeld, waardoor je overal kunt komen en de regio ook met het ov kunt verkennen!

Nederland is dus zeker een geschikt vakantieland! En er is genoeg te beleven in en rondom het Tiny House tijdens jouw vakantie in eigen land! Boek nu jouw verblijf en kom deze zomer nog genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *