Mooiste landgoederen Groningen

5 mooiste landgoederen van Groningen

Groningen bestaat uit heel veel mooie oude borgen en landgoederen. Ik heb er al  een aantal bezocht en deel graag de mooiste in de provincie Groningen met je.

  1. Fraeylemaborg in Slochteren is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectaren. In de middeleeuwen was het een steenhuis en het groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners. Rondom de borg kunnen jong en oud mooi wandelen en wordt er veel kunst getoond. Geniet na het wandelen van wat lekkers in het restaurantje. 
  2. Ennemaborg is een prachtig landgoed in Midwolde waarin je kunt genieten van de natuur en de dieren. Dwaal door de oude bossen heen, geniet van de stilte en spot een kudde wilde paarden. En als je geluk hebt kom je bijna geen andere mensen tegen! 
  3. In de Menkemaborg in UIthuizen ontdek je hoe de Groningse adel leefde in de 17e en 18e eeuw. Het interieur is namelijk nog precies hetzelfde! Maar niet alleen binnen is het genieten, ook buiten geniet je van de prachtige rozentunnel die bloeit in juli en een groot doolhof.
  4. De Wedderborg was vroeger een echt kasteel. Deze borg heeft menig oorlog doorstaan. Tegenwoordig doet de borg dienst als bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren, maar ook ´grote kinderen´ mogen er logeren ;). Maar wandel ook zeker eens door de prachtige tuinen van deze eeuwenoude borg! 
  5. Wanneer je over Landgoed Borg Verhildersum in Leens loopt, kom je langs allerlei oude gebouwen, zoals het koetshuis en een arbeidershuis. Elk gebouw heeft zijn eigen naam en functie. Maar de borg stond en staat middenin het boerenleven. Dit proef je nog tijdens de streekmarkten die op elke derde zaterdag van de maand georganiseerd worden! 

Welke van deze 5 prachtige landgoederen ga jij bezoeken tijdens jouw verblijf? Wandelschoenen aan en gaan maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *