Wandelen tiny house Eext

Mooiste wandelroutes rondom Eext

In de omgeving van Eext zijn er verschillende prachtige wandelroutes die je kunt verkennen. Hier zijn enkele suggesties voor de mooiste wandelroutes in de buurt van Eext.

Boswachterspad Eext
Dit 10 kilometer lange wandelpad voert je door het afwisselende landschap rondom Eext. Je wandelt door bossen, langs vennen en over heidevelden. Onderweg kun je genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Balloërveld
Het Balloërveld is een uitgestrekt heidegebied op korte afstand van Eext. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen om de prachtige heide en de bijbehorende flora en fauna te ontdekken. Een populaire route is de route van ongeveer 6 kilometer rondom het gebied.

Nationaal Park Drentsche Aa
Het Nationaal Park Drentsche Aa biedt talloze wandelmogelijkheden door een gevarieerd landschap van beken, bossen en heidevelden. Er zijn verschillende gemarkeerde routes die je kunt volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Een aanrader is de route door het beekdal van de Drentsche Aa, waarbij je kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Drents-Friese Wold
Dit nationale park strekt zich uit over de provincies Drenthe en Friesland en heeft een gevarieerd landschap met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn talloze wandelpaden om de prachtige natuur en de diversiteit aan flora en fauna te verkennen.

Nationaal Park Dwingelderveld
Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa en biedt verschillende wandelroutes door uitgestrekte heidevelden, bossen en vennen. De wandelingen variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elk wat wils is.

Pieterpad
Het bekende langeafstandswandelpad Pieterpad loopt ook door Drenthe. Dit pad loopt van Pieterburen in Groningen tot de Sint-Pietersberg in Limburg. Het Drentse deel van het Pieterpad biedt prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden langs de route. De ettape van Zuidlaren naar Rolde is zeker een aanrader!

Dus wandelschoenen aan, snacks en water mee in de tas en geniet van de prachtige natuur en rust die de omgeving biedt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *