Tiny House Studio Raif | Eext

Top 5 bezienswaardigheden rondom Eext

Tijdens jouw vakantie in Eext hoef je zeker niet stil te zitten. Met deze top 5 bezienswaardigheden  kun jij er lekker op uit en de omgeving verkennen!

1.  Hunebedden in Borger
Op slechts een paar kilometer afstand van Eext ligt het dorp Borger, bekend om het grootste hunebed van Nederland! Hier vind je het Hunebedcentrum, waar je meer te weten kunt komen over deze prehistorische monumenten en een aantal goed bewaarde hunebedden kunt bezichtigen.

2.  Nationaal Park Drentsche Aa
Het Nationaal Park Drentsche Aa is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Aa en Hunze, waar Eext onder valt. Het park biedt een gevarieerd landschap met beken, bossen, heidevelden en historische boerderijen. Het is een geweldige plek om te wandelen, fietsen of gewoon te genieten van de rust en de natuur. 

3. Attractiepark Drouwenerzand
Voor gezinnen met kinderen is het Attractiepark Drouwenerzand Attractiepark een fantastisch uitje. Dit pretpark biedt attracties, speeltoestellen en diverse shows. Een bijzonder kenmerk van het park is dat de toegangsprijs inclusief eten en drinken is, wat het voor jong en oud leuk maakt!

4. Kamp Westerbork
Hoewel het iets verder weg ligt, is Kamp Westerbork de moeite waard om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Dit voormalige doorgangskamp biedt een indrukwekkende tentoonstelling en rondleidingen die inzicht geven in de tragische gebeurtenissen van die tijd.

5. Assen
Op ongeveer 20 kilometer afstand van Eext ligt de stad Assen, de hoofdstad van Drenthe. Hier kun je het Drents Museum bezoeken, dat een diverse collectie kunst en archeologische vondsten herbergt. Ook de historische binnenstad van Assen met zijn gezellige pleinen, winkels en restaurants is een bezoek waard.

Welke van deze bezienswaardigheden ga jij bezoeken tijdens jouw in Tiny House Studio Raif?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *